lördag 19 juli 2008

Semesteruppdatering

Egentligen skulle vi ju varit i huvudstaden denna veckan. Vi gick upp tidigt i tisdags (04.00) och kom iväg klockan 05.00. Sådär mysigt tidigt, när nästan ingen annan är vaken och man tar med sig frukosten för att kuna stanna på något mysigt ställe längs vägen och äta.
Vi brukar i och för sig ha väldig otur med att hitta mysiga ställen. Antingen så hittar man aldrig något ställe hur mycket man än kör och när man väl hittar ett ställe så brukar det inte alls vara så mysigt eftersom det är invaderat av flugor eller ligger precis öppet bredvid motorvägen. Oftast är det kallt också, så man sitter där och huttrar med sin jäkla macka som aldrig tar slut.
I tisdags hittade vi faktiskt ett mysigt ställe, men det var ganska kallt.

Efter 2½ timmes bilfärd ringde mamma och sade att Toya var dålig så det var bara att vända och spendera dagen på djursjukhuset istället för i Stockholm city. Det var en oändlig resa tillbaka. 2½ timme har nog aldrig känts så långa (och då är det ju redan lång tid i sig).
Som tur var var det inget större fel på hönan. Hon fick dock ligga med dropp under dagen och vi fick med oss ett halvt apotek hem med massa olika piller och grejer som skulle tas med olika tidsintervaller. Vilket pass! Hur ska man klara sånt när man blir gammal...?

Istället satte vi igång och målade huset på onsdagen och torsdagen. Med talbok i öronen är det helt ok med husmålning. Det är egentligen inte så tråkigt, men det är jobbigt med allt kladd! Det var lättare förra gången när vi inte hade stenar och grejer att skydda utan det bara var att kladda på.

Igår var vi i Nybro. Åsa och jag som var "golfänkor" åkte med barnen till Skälby. Oturligt nog så regnade det, men lite roligt var det i alla fall. Sedan åkte vi in till stan och till glasbruken och när familjen golf äntligen kom hem så åt vi grillat och massa annat gott.

Övernattning i Nybro och nu hemma igen. Halvtråkigt väder, med regnet hängande i luften. Kanske vågar man sig på att måla....
Ikväll ska vi tillbaka till Nybro och grilla med Catrin och Peter, Adam och Åsa.

Inga kommentarer: